3 november 2015 Marlene Bijlsma
zeesla
zeesla
zeesla

Zeesla met komkommer

  , , ,

november 3, 2015

In ons land zijn zeewier en zeegroenten onbekend en onbemind, onterecht want ze zijn erg gezond. Deze zeesla is een goed recept om mee te beginnen en komt uit het bekroonde boek Liever Lokaal.

  • Prep: 30 mins
  • Cook: 5 mins
  • Opbrengsten: 4 personen

Ingrediënten

1 pakje (30 g) wakame of zeesla

5-6 eetl. rijstazijn

4-5 eetl. lichte sojasaus

3 theel. suiker

1 komkommer

zout

Aanwijzingen

1Leg de droge zeesla in een kom en zet hem onder water. Laat het wier ongeveer 30 minuten staan tot het zacht en opgezwollen is, giet het af. Snijd of knip de harde nerven uit de zeesla, spoel het goed af, laat het uitlekken en dep droog. Hak de zeesla in grove stukken, leg ze in een kom en dek af.

2Vermeng in een pannetje de azijn met sojasaus en suiker en breng het al roerende aan de kook tot de suiker is opgelost. Neem de pan direct van het vuur, giet de inhoud in een kom en laat deze vinaigrette afkoelen.

3Snijd de komkommer overlangs doormidden, haal de zaadlijsten eruit en snijd de helften in dunne plakjes. Leg de komkommer op een bord en bestrooi met zout. Laat de schijfjes na 20 minuten in een zeef uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.

4Doe de komkommer met de wakame in een schaal en giet de afgekoelde vinaigrette erover; meng alles voorzichtig door elkaar.

5Smaakt dit naar meer? Kijk dan voor het recept voor gevorderen: de pumpkin with seaspaghetti salad.

00:00

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*