
De direct herkenbare stijl van Yvette van Boven’s tekeningen spat van de voorpagina af. Een heel basic boekje gedrukt op FSC papier en met bio inkt – dat past heel goed bij de stijl van Dille & Kamille. Een gevaarlijke winkel; als je er binnenloopt word je vanzelf hebberig en kom je met meer thuis dan je van plan was.
De uitleg van de vele keukentechnieken maakt dat ‘Keukengeheimen’ geen promotieboek voor Dille & Kamille spullen is geworden. In zes hoofstukken komen diverse methoden aan bod zoals mengen, snijden, stomen en grillen. Een apart hoofdstuk is ingeruimd voor het thuisbakken en voor houdbaarheid & bewaren. Tussendoor barst het van de handige tips. Wist jij dat als je een of meer stijfgeslagen eiwitten door je cakebeslag mengt de cake veel luchtiger wordt?
De uitklaplijst helemaal achterin vertelt welke smaakmakers je in welke gerechten kunt gebruiken. Superhandig als je nog niet zo bedreven bent in de keuken en eens wat wil uitproberen; van anijszaad tot vijfkruidenpoeder.
Als bonus een losse groente- en fruitkalender zodat je met de seizoenen mee kunt eten. Plus een lijst met gewichten, oventemperaturen en vloeistoffen (hoeveel milliliter is een Engelse of Amerikaanse fluid ounce bijvoorbeeld!). De losse posters hebben wel grote kans op den duur zoek te raken.
In plaats van een index staat achterin een opsomming met uitleg over de meest gebruikte keukentaal – niet echt ‘chef de cuisine’ taal maar meer termen als flamberen, roux, passeren etc.
Het is geen echt klassiek kookboek ook als staan er een aantal leuke en lekkere recepten in aan het eind van ieder hoofdstuk. Het is meer een keukenboek – een naslagwerk voor de beginnende kok waar je gauw even iets in opzoekt.
Wist je dat je Caesar dressing heel makkelijk zelf kunt maken? Het recept vind je onder aan de recensie. Het is een van de leuke basisrecepten die je in ‘Keukengeheimen‘ vindt.
Een boekje dat je meegeeft als zoon- of dochterlief op zichzelf gaat wonen. Jammer dat het geen harde kaft heeft want de kans dat het beduimeld raakt of scheurt door veelvuldig gebruik is aanwezig. Veel plezier in je keuken!
Te koop bij Dille & Kamille winkels en in de webshop
Prijs € 12,95
PS Yvette van Boven is weer op TV: Koken met Van Boven, vanaf 22 februari om 20.25 uur bij de VPRO op NPO2.