Review ‘Koken op Terschelling’

Review ‘Koken op Terschelling’
12 mei 2015 Marlene Bijlsma
kokenopTerschelling

In  een eerder blog liet ik je al kennis maken met culinair Terschelling. Sinds kort is er een kookboek met recepten van bekende en minder bekende eilanders. De gerechten maken zo veel mogelijk gebruik van wat Terschelling, het wad en de zee te bieden heeft. Zelf-pluk oesters, kruiden, cranberry’s maar ook lamsvlees en (schapen)kaas.
Veel van de eigenaren die ik in ‘Typisch Terschelling’ van vorige week noemde, delen hun favorieten met je. Ruim 55 recepten verdeeld over voor-, hoofd-, en nagerechten gelardeerd met sfeerfoto’s van het eiland.

kokenopTerschelling

beeld uitgever Orange House

Een van de vele leuke bijdragen vind ik het Terschellinger duinkonijn van oma Aatje Cupido. Vele eilanders leefden begin vorige eeuw in armoede. Dat maakte dat zij zeer bedreven werden in het vangen van konijnen.

Het zijn stuk voor stuk recepten van eilanders dus hier en daar rammelt het een beetje, maar een kniesoor die daar op let. Het is vooral een leuk boek als je zelf op Terschelling bent geweest of om cadeau te krijgen.
Wil jij ook genieten van Terschellingse recepten? Dan kun je bij uitgever Orange House ‘Koken op Terschelling’ bestellen.

Terschellinger duinkonijn van oma Aatje Cupido

Terschellinger duinkonijn
Terschellinger duinkonijn

Terschellinger duinkonijn van oma Aatje Cupido

  

mei 12, 2015

Een van de leuke bijdragen 'In Koken op Terschelling'. Vele eilanders leefden begin vorige eeuw in armoede. Dat maakte dat zij zeer bedreven werden in het vangen van konijnen.

  • Prep: 15 mins
  • Cook: 3 hrs
  • Yields: 4 personen

Ingredients

1 duinkonijn in delen

zout en versgemalen peper

200 ml vloeibaar bakproduct

200 gram magere gerookte spekblokjes

300 ml vleesbouillon of wildbouillon

Directions

1Bestrooi de konijndelen met peper en zout. Verhit het bakproduct en braad het vlees met de spekjes rondom bruin. Haal het uit de pan en blus het bakvet af met de bouillon.

2Leg de konijndelen terug in de pan en stoof met deksel zachtjes 3-4 uur. Giet regelmatig braadvocht over het vlees.

3Lekker met aardappelpuree, cranberry's, appelmoes en spruitjes.

4Tip: Stoof het konijn na het aanbraden in een ovenvaste pan met deksel in de oven op 120°C.
Vervang de vleesbouillon door Scelling Blond of voeg aan de jus een glaasje Schylger Jutters-bitter toe.

5De oorspronkelijke bereidingstijd van 7,5 uur lijkt me een foutje, tenzij je de jacht op en de slacht van het duinkonijn meerekent :-⊃.

00:00

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*