
In een eerder blog liet ik je al kennis maken met culinair Terschelling. Sinds kort is er een kookboek met recepten van bekende en minder bekende eilanders. De gerechten maken zo veel mogelijk gebruik van wat Terschelling, het wad en de zee te bieden heeft. Zelf-pluk oesters, kruiden, cranberry’s maar ook lamsvlees en (schapen)kaas.
Veel van de eigenaren die ik in ‘Typisch Terschelling’ van vorige week noemde, delen hun favorieten met je. Ruim 55 recepten verdeeld over voor-, hoofd-, en nagerechten gelardeerd met sfeerfoto’s van het eiland.
Een van de vele leuke bijdragen vind ik het Terschellinger duinkonijn van oma Aatje Cupido. Vele eilanders leefden begin vorige eeuw in armoede. Dat maakte dat zij zeer bedreven werden in het vangen van konijnen.
Het zijn stuk voor stuk recepten van eilanders dus hier en daar rammelt het een beetje, maar een kniesoor die daar op let. Het is vooral een leuk boek als je zelf op Terschelling bent geweest of om cadeau te krijgen.
Wil jij ook genieten van Terschellingse recepten? Dan kun je bij uitgever Orange House ‘Koken op Terschelling’ bestellen.