Scheermessen trend event

Scheermessen trend event
20 juli 2016 Marlene Bijlsma
scheermessen trend event

De boekpresentatie van Zilt Zoet Zeeland op 20 juni vond plaats tijdens een andere Zeeuws evenement; het scheermessen trend event. Zoals met wel meer producten weten onze zuiderburen, in dit geval Frankrijk en Spanje, wel raad met deze lekkernij maar worden scheermessen in Nederland en België nauwelijks gegeten. En daar moet wat aan gedaan worden, vandaar het scheermessen trend event.

Hoe zien scheermessen er uit

scheermessen trend event

Je hebt ze zeker en vast wel eens zien liggen, die langwerpige scherpe(!) schelpen aan het Noordzeestrand. Zeker na een storm ligt het hele strand er soms mee vol. Deze foto hebben we een aantal jaar geleden op Terschelling genomen toen het flink gewaaid had in de meivakantie.

Om ze te vangen voor consumptie is een speciaal schip nodig die ze van de Noordzeebodem schept zonder ze te beschadigen. De scheermessen of mesheften zoals ze ook wel worden genoemd, worden daarna direct aan boord van zand ontdaan en gekoeld. Bovendien is de vangst gecertificeerd duurzaam middels het MSC keurmerk. Inmiddels zijn scheermessen een erkend Zeeuws streekproduct en hebben vele lokale restaurants ze op de menukaart staan. Ben je benieuwd welke andere Zeeuwse streekproducten er nog meer zijn neem dan een kijkje op Zeker Zeeuws.

Lekkere recepten

Tja als scheermessen niet veel gegeten worden dan zul je ook recepten met een lantaarntje moeten zoeken. Nou dat valt gelukkig mee. In Zilt Zoet Zeeland tref je algemene uitleg aan hoe je ze kunt bereiden zonder er postbode elastieken van te maken. Via de link Zeker Zeeuws vind je het boekje met recepten van het scheermessen trend event terug. Een van de meest pure bereidingen van scheermessen is om ze op de grill te garen, klik hier voor dat recept.

Maar je kunt je natuurlijk ook gewoon lekker laten verwennen in een van de prachtige Zeeuwse restaurants. Ook daarvoor is Zilt Zoet Zeeland een goede start met een uitgebreide lijst. Zie de recensie op Kookboekennieuws.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*