Vergeet die titel – review Rudolph’s Christmas

Vergeet die titel – review Rudolph’s Christmas
16 oktober 2015 Marlene Bijlsma
rudolphs_christmas

Buiten is het 17° Celsius onder een strakblauwe lucht. Niettemin stuit ik op een barrière van pepernoten, kruidnoten en gevulde speculaas als ik met mijn karretje de hoek omdraai in de supermarkt. Er valt niet aan te ontkomen, nog een paar weken en dan zet de Goedheiligman weer voet aan wal. Maar Kerstmis? Dat is nog heel ver weg, toch.

Nou niet als je Rudolph’s Christmas mag recenseren voor Hebban. Wij doen met kerst nooit zo veel moeite (wij eten immers het hele jaar al lekker haha) dus ik ben benieuwd. Kun je een heel kookboek vullen met kerstrecepten? Ik open het boek. Alles ademt Kerst, de kleuren, de hulst met rode strikjes bij ieder recept en de vele kerstfoto’s van Rudolph zelf. Daarnaast doen een paar BNers een boekje open over hun kerst -iets waarvan de toegevoegde waarde mij enigszins ontgaat.

Maar eerlijk is eerlijk er staan geweldige recepten in; zeker niet alleen voor die twee dagen per jaar.

Het mooi gebonden boek met leeslint heeft 14 hoofdstukken. Uiteraard klassieke kerstrecepten maar bijvoorbeeld ook een lazy Christmas en Kerstdiner to go. Verrassend zijn de kerstviering-op-school-hapjes en de gourmet recepten. Verder een hoofdstuk met voorgerechten, aangeklede borrels, ontbijt, drank, slanke recepten en natuurlijk Nieuwjaar. Vega gerechten vind je snel terug in het register via de rode ster. En heb je altijd al een gemberkoekhuisje of een chocoladekerkje willen knutselen? Dan vind je in dit boek zowel het recept als de bijbehorende bouwtekeningen.

Met het oog op de naderende buurtborrel kiezen we voor een makkelijk te maken gerechtje dat goed mee te nemen is: nacho cups.

 

nachocups

Op 24Kitchen zie ik Rudolph vooral bakken; koekjes, ingewikkelde taarten en chcocoladekunstwerken. Wie wil bakken kan zijn hart ophalen, toch is er ook genoeg ander lekkers te vinden. Wij gaan zeker de ‘gourmetpret’ uitproberen; gemarineerde lamskoteletjes, Caprese medaillons, aspergepakketjes en rosbiefrolletjes. Dat klinkt heel wat beter dan die standaard vleespakketten uit de supermarkt.

Mijn advies: vergeet de titel en kook gewoon de hele herfst en winter uit Rudolph’s Christmas! Mocht je nog meer Rudolph en Kerst willen dan kun je naar zijn culinaire theatershow.

Nachochips een snelle snack

nachochips
nachochips

Nachochips een snelle snack

  ,

oktober 16, 2015

Nachochips met mais en paprika, crème fraiche en natuurlijk kaas. Doe ze eens samen in een papieren cupje in een cupcaketray in de oven. Bron: Rudolph's Christmas.

  • Cook: 30 mins
  • Opbrengsten: 24 stuks (hapjes)

Ingrediënten

1 klein blikje crispy mais

1 rode puntpaprika

2 zakken nachochips

60 ml crème fraiche

100 g geraspte Jonge kaas

1 bosje koriander

Extra nodig

24 papieren cupcakecups

1 cupcaketray

Aanwijzingen

1Verwarm de oven voor op 175 °C.

2Spoel de mais af en laat goed uitlekken. Halveer de paprika in de lengte. Verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine stukjes.

3Meng de chips, de paprika, mais en kaas door elkaar.

4Verdeel de papieren cupcakecups over de cupcaketray en vul ze met het nacho-mengsel.

5Bak de nacho-cups in 15 – 20 minuten in de oven gaar.

6Haal de papieren cups uit de tray en garneer elke cup met een lepeltje crème fraiche en een takje verse koriander.

7Tip: in een cupcaketray kun je 12 cups tegelijk maken. Voor dit recept bak je dus twee porties na elkaar of 2 trays tegelijk.

00:00

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*