
Wat krijg je als Midas Dekkers een kookboek schrijft voor kamerbewoners? Juist ja hilarische teksten en makkelijke basisrecepten, want als je niet weet hoe je rijst of aardappels kookt kom je niet verder dan de afhaal-chinees of de pizza-bezorger.

student Fotocredit hackNY
“Koken is niets anders dan voorverteren. Tegen de tijd dat het eten op je bord ligt, is het al half op. De pan is een verlengstuk van je darmkanaal. Dat klinkt onsmakelijk.”
Oké strikt genomen is een boekje uit 1991 niet echt oud, maar vintage – dat moet kunnen. Het Zuivelbureau sponsorde de uitgave, vandaar dat er veel roomboter en zuivel wordt gebruikt. En een heleboel informatie over wat er in de pan gebeurt en de spijsvertering natuurlijk; Midas is en blijft een bioloog. Zelfs en recept voor koken in het koffiezetapparaat (vers gezette mihoenschotel)! Ik wil toch maar een iets gewoner recept met je delen. Trouwens met alle espressomachines heeft lang niet iedereen meer zo’n ouderwets koffiezetapparaat. Aardappel preisoep wordt het: één van de weinige recepten voor 4 personen.
“Over lekkere dingen wordt veel geschreven, dat geldt voor seks, voor wijn en voor eten.”
Midas Dekkers