
Dankzij het fantastische zomerweer (not – tot nu toe althans) stond de ijsmachine stof te verzamelen in een van de bovenkastjes van de keuken. Maar gelukkig de komst van ‘Zomerzoet’ – een vrolijk gekleurd boekje met ruim 50 ijsjes recepten- is een goed excuus. Of toch niet? In eerste instantie word ik even op het verkeerde been gezet; kan ik die ijsjes maken alleen met een ‘Zoku bowl’? Zo’n ding heb ik niet. Al snel blijkt dat de ijsjes recepten ook geschikt zijn voor de ijsmachine.
En inmiddels zijn de weergoden ons ook goed gezind. Morgen belooft zelfs een superwarme dag te worden dus dan kun je wel wat verkoeling gebruiken.
Het Belgisch levert een paar grappige taalmomenten op: cassonade (basterdsuiker), keukenrobot (keukenmachine) en vetstof (olie of boter) bijvoorbeeld. Wat opvalt is dat er vooral heel veel roomijs variaties in beschreven worden. Daarnaast nog een paar sorbets en granité’s, maar dat hadden er van mij wel meer mogen zijn. Verder lekkere sauzen en toppings om het af te maken.
Naast de gebruikelijke smaken vind je ook bevroren wortelcake met walnoten of Thai coconut ginger jalapeño. Samen met mijn zoon gaan we ijsjes maken en we kiezen voor fris yoghurt-honingijs met verse aardbeiensaus.
Een kind kan de was doen zo simpel is dit recept.
Op het mooie zomerweer!
Wil je niks meer missen van Kitchen Table Happiness schrijf je dan in voor de updates.